AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / "Артанія" про виставку родини Журавлів і альбом Олега Мінька

"Артанія" про виставку родини Журавлів і альбом Олега Мінька

31 жовтня 2010

На диво ще виходить друком "Артанія", чи не єдиний культурологічний часопис на наших теренах, що стоїть при своїй, таки українській, справі. У новій книзі журналу ексклюзивні матеріали:

  • "Консервативний аристократизм" Людмили Семикіної, інтерв'ю Анатолія Шевчука;
  • "Дорога через молодість" - автобіографічна мозаїка Феодосія Гуменюка;
  • "Небесно-земні діалоги Федора Коновалюка" в інтерпритації Сергія Нагорного.

Також у рубриці "Галерея АВС-арт презентує" можна знайти цікаві рефлексії про нещодавні виставки та видавничу діяльність галереї. Часопис завжди можна знайти в бібліотеці галереї.

 

Афіша

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ» 21 травня 2024

Галерея «АВС-арт» уже вдруге реалізує мистецький проєкт «Шевченків травень», започаткований 2014-го, коли визначну річницю Кобзаря відзначала не лише Україна, а й світ. Як не парадоксально, саме тоді на наших теренах почалася – для когось непомітно й не помічено – війна, котра зараз переросла в повномасштабну. Й на це вже не можна не зважати: Шевченкові слова «Борітеся – поборете» вкотре стали екзистенційною настановою в правдивій боротьбі за життя. Тож і шевченкіана наших воєнних днів набула іншого звучання, зберігаючи, проте, первинний задум: нагадати про 22 травня 1861 року, дату перепоховання Кобзаря, коли його назавжди повернули в Україну з московії.

Митці

Бокшай Йосип Йосипович Бокшай Йосип Йосипович
(2.10.1891, с. Кобилецька Поляна (тепер Рахівського р-ну Закарпатської обл.) – 19.10.1975, Ужгород) – український живописець. Навчався (1910-1914) у Будапештській академії мистецтв (у Імре Ревеса). З 1918 жив в Ужгороді.