AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Альбом Феодосія Гуменюка із серії "Імена" визнаний "Книгою дня"

Альбом Феодосія Гуменюка із серії "Імена" визнаний "Книгою дня"

27 жовтня 2010

Видання "Літакцент" нагородило альбом Феодосія Гуменюка із серії "ІМЕНА" почесним званням "Книга дня".

Феодосій Гуменюк: Альбом /Редактор-упорядник А.Маричевська. – Київ: ТОВ «Сіті Прес Компані», 2010

Ця книга – про творчість живої легенди українського образотворчого мистецтва Феодосія Гуменюка. У виданні покладено аналітичні статті про майстра всесвітньо відомого мистецтвознавця Святослава Гординського, мистецьких критиків Володимира Овсійчука, Володимира Підгори, Григорія Міщенка та інших дослідників його творчості, як українських, так і діаспорян.

У розділах «Живопис» та «Графіка» репродукції розташовані так, щоб змістовно і формально доповнювати одна одну, розкриваючи цілісну світоглядну картину мистця, його художню настанову, професійну культуру. Автобіографічна мозаїка Феодосія Гуменюка «Дорога через молодість», вміщена наприкінці видання, – ключ до розуміння його життєвого і творчого чину.

Науковці та всі зацікавлені в додатках знайдуть біографічні та бібліографічні матеріали про художника.

http://litakcent.com/2010/10/27/feodosij-humenjuk-albom.html

Афіша

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ» 21 травня 2024

Галерея «АВС-арт» уже вдруге реалізує мистецький проєкт «Шевченків травень», започаткований 2014-го, коли визначну річницю Кобзаря відзначала не лише Україна, а й світ. Як не парадоксально, саме тоді на наших теренах почалася – для когось непомітно й не помічено – війна, котра зараз переросла в повномасштабну. Й на це вже не можна не зважати: Шевченкові слова «Борітеся – поборете» вкотре стали екзистенційною настановою в правдивій боротьбі за життя. Тож і шевченкіана наших воєнних днів набула іншого звучання, зберігаючи, проте, первинний задум: нагадати про 22 травня 1861 року, дату перепоховання Кобзаря, коли його назавжди повернули в Україну з московії.

Митці

Філь Олег Філь Олег
Народився 1962 року. 1988-го закінчив Київський державний художній інститут (Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури). У 1991-1995 рр. працював художником кіно на Національній кіностудії ім. О.Довженка. Член Всеукраїнського об’єднання художників «БЖ-арт».