AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Газета "День" про виставку Сергія Кириченка

Газета "День" про виставку Сергія Кириченка

11 травня 2016

 Читайте в газеті "День" статтю мистецтвознавця Олени Шапіро про виставку Сергія Кириченка в "АВС-арт":

Це експозиція феєрично-яскравих квіткових натюрмортів героя Майдану, одеського художника Сергія Кириченка. Барвиста «хвиля оптимізму» підтверджує аксіому: трагедія, сумніви, тривоги та духовне зміцнення й відродження пов’язані між собою законами гармонії. Сергій брав безпосередню участь у подіях, які змінили долю України, із січня до липня 2014-го, і саме тоді відчув, що таке справжнє братерство воїнів. Йому випало пережити тяжке отруєння нервово-паралітичними газами, пройти полон і тяжку хворобу, від якої він досі має лікуватися. Напевно, такий суворий життєвий досвід мав би зламати людину, а вийшло навпаки... Живопис Сергія Кириченка — це незбагненний світ композицій-лабіринтів, де тендітні орхідеї та квітучі кактуси, півники й банани, дивовижний сад, справді — чарівна країна...

day.kyiv.ua/uk/article/taym-aut/moya-charivna-krayina

 

Афіша

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ» 21 травня 2024

Галерея «АВС-арт» уже вдруге реалізує мистецький проєкт «Шевченків травень», започаткований 2014-го, коли визначну річницю Кобзаря відзначала не лише Україна, а й світ. Як не парадоксально, саме тоді на наших теренах почалася – для когось непомітно й не помічено – війна, котра зараз переросла в повномасштабну. Й на це вже не можна не зважати: Шевченкові слова «Борітеся – поборете» вкотре стали екзистенційною настановою в правдивій боротьбі за життя. Тож і шевченкіана наших воєнних днів набула іншого звучання, зберігаючи, проте, первинний задум: нагадати про 22 травня 1861 року, дату перепоховання Кобзаря, коли його назавжди повернули в Україну з московії.

Митці

Медвідь Любомир Мирославович Медвідь Любомир Мирославович
Народився 10 липня 1941 р. с.Варяж Сокальського району на Львівщині. 1965 р. закінчив Львівський інститут прикладного і декоративного мистецтва за спеціальністю «художня кераміка» (педагоги: Р.Сельський, К.Звіринський, В.Манастирський, Д.Довбошинський).