AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / "Голос України" про виставку Руслана Найди

"Голос України" про виставку Руслана Найди

03 грудня 2015

Читайте на інформаційному порталі "Голос України" статтю Світлани Чорної про виставку Руслана Найди в нашій галереї: "...У кожному його творі бойовий козацький дух. Змусити метал, базальт чи інший матеріал стати мужнім воїном, скіфом, перемогою, степовим буйним вітром допомагає художнику відчуття глибинного зв'язку з рідною землею і своїм древнім народом". Повна версія - за посиланням:

www.golosukraine.com/publication/kultura/mystectvo/50018-u-kozhnij-skulpturi-mitcya-bojovij-kozackij-duh/#.VmAarXbhCUk 

Афіша

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ» 21 травня 2024

Галерея «АВС-арт» уже вдруге реалізує мистецький проєкт «Шевченків травень», започаткований 2014-го, коли визначну річницю Кобзаря відзначала не лише Україна, а й світ. Як не парадоксально, саме тоді на наших теренах почалася – для когось непомітно й не помічено – війна, котра зараз переросла в повномасштабну. Й на це вже не можна не зважати: Шевченкові слова «Борітеся – поборете» вкотре стали екзистенційною настановою в правдивій боротьбі за життя. Тож і шевченкіана наших воєнних днів набула іншого звучання, зберігаючи, проте, первинний задум: нагадати про 22 травня 1861 року, дату перепоховання Кобзаря, коли його назавжди повернули в Україну з московії.

Митці

Флінта Зеновій Петрович Флінта Зеновій Петрович
Зеновій Флінта народився 1 вересня 1935 р. на Тернопільщині, (помер 2 квітня 1988,м.Львів). 1959 р. закінчив відділ декоративного розпису Львівського училища прикладного мистецтва ім. І.Труша. У 1959-1965 рр. навчався на відділі художньої кераміки у Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва.