AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Володимир Харакоз. Малярство

4 - 22 жовтня 2016

 У художньому світі Володимира Харакоза відчутна жага синкретичного сприйняття світу – цілісності, в якій стала система координат поступається місцем метафізично актуалізованому простору. Без небокраю й визначеного часу він перетворюється на задзеркалля, де буття набуває особливої вартості, а звичайні предмети стають сакралізованими об’єктами пізнання. Все рівноцінне, рівнозначуще й однаково загадкове. Недарма в багатьох натюрмортах і навіть архітектурних пейзажах присутній мотив із пляшками. Відкорковані, зі зверненими до глядача горлечками, вони наче готові поділитися своїм священним знанням…

Віктор Романщак. Малярство, графіка, гобелен

13 вересня - 1 жовтня 2016

Віктор Романщак в українській культурі назагал мистець знаний і вельми небуденний. Зокрема – в царині станкового живопису й графіки та монументального мистецтва (гобелен). Його роботи – в музеях України, художніх музеях Києва, Запоріжжя, Сум; у приватних колекціях національних колекціонерів та знавців мистецтва Німеччини, Великобританії, Голландії, Швеції, Канади, США, Японії. Особлива царина творчих і духовних інтересів художника – вивчення історії України та її культурних цінностей.

Групова виставка «ЖОВТИЙ / БЛАКИТНИЙ». Малярство

23 серпня - 10 вересня 2016

Галерея «АВС-арт» розпочинає новий виставковий сезон у День Державного прапора України груповою тематичною виставкою «Жовтий / Блакитний». Різні за часом написання, стилістикою й мистецькими напрямами твори об’єднує ідея кольору (жовтого / блакитного) як феномену, що може набувати онтологічної функції, виступати в ролі тла чи освітлення, здатного створювати характер-настрій сприйняття і, зрештою, виражати ірреальний ансамбль у живописі.

Групова виставка «Дивина звичайна». Малярство

21 червня - 9 липня 2016

Виставка «Дивина звичайна» – вже друга в однойменному проекті, започаткованому 2013-го року галереєю «АВС-арт». Його основна ідея – без зайвих «ізмів» і концептуального шумовиння дати можливість глядачеві насолодитися роботами, на які художників надихнула Флора.

Роман Яців, Наталія Кручкевич, Михайло Сидоренко. Малярство, графіка

31 травня - 18 червня 2016

Мистецький човен трьох львів’ян, об’єднаних в одну артистичну співдружність, уже так багато бачив у своїх мандрах: паризькі кав’ярні й каліфорнійське узбережжя, венеційські канали й карпатські ліси. Навіть назви робіт – «Фантазії з хвилями», «Невпізнаний Дрогобич», «На вулиці Неаполя», «Біла вілла», «Морське око» – немов кличуть із собою в живописні краї, враженнями від яких ексклюзивно в Києві радо діляться з глядачами Наталія Кручкевич, Михайло Сидоренко та Роман Яців.

Сергій Кириченко. Малярство

10 - 28 травня 2016

Щонайперше враження від виставки Сергія Кириченка: ви вступили до зали, й одразу ж перед очима – немовби дивовижний сад, чарівна країна за вікном. За багатьма, власне, вікнами. Стоїш, а свідомість наче занурюється у той незбагненний світ композицій із якихось майже незнаних рослин… У ту теплу й таку відкриту та щиру декоративність цих картин. Десь так само прийшло до нього й мистецтво малярства, коли у своїй майстерні – тісному напівтемному підвалі – набивав на кульман, що лишився од попереднього власника робітні – архітектора, одразу по двадцять аркушів ватманського паперу, ставив на підлогу відро води – і малював, експериментував, спрагло шукав. Гуаш, олія, знову гуаш…

Леся Майданець. Художній текстиль, малярство

12 квітня - 7 травня 2016

...Джерелом мого натхнення стало українське мистецтво, символіка, починаючи з мистецтва Трипілля й Київської Русі, давні писанкові мотиви. Мене завжди хвилювали знаки, символи, орнаменти як образи, що народжувалися на нашій українській, слов’янській, землі. Я намагалася вивчити, осмислити їх, трансформувати й дати їм нове життя – моє бачення. Близькі мені такі структури, як дерево життя, сонце, птаха, знаки Всесвіту, християнські образи, котрі часто зустрічаються в моїх творах.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Виставки Фоторепортаж

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Контратович Ернест Рудольфович Контратович Ернест Рудольфович
(17.06.1912, с. Кальна Розтока, тепер Словаччина. - 23.12.2009, Ужгород) – український живописець. Навчався (1928-1932) у Публічній школі малювання в Ужгороді (у Й.Бокшая, А.Ерделі). Закінчив Ужгородську учительську семінарію (1932). Член СХУ (1946, Закарпатська організація).