AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Родина Ясенєвих. Живопис, графіка

22 січня - 8 лютого 2014

Виставка «Чотири Я» об’єднала в одному експозиційному просторі роботи чотирьох художників з однієї мистецької родини. Це Олег Ясенєв – батько – та Альона, Ярослав і Єлизавета – його талановиті діти. Кожен із них шукає власні шляхи образотворення, тому проект цікавий саме синтезом різних візій – світоглядів, поколінь, мистецьких темпераментів, індивідуального почерку. Енергія юності й досвід зрілості, живопис і графіка, великий і малий формати, урбанізм та етнографія. Усе це – доробок чотирьох Я, співзвучних між собою.

 

Роман Опалинський. Малярство

10 - 28 грудня 2013

…Роман Опалинський може творити сміливо, не заангажовано, без вагань звертатися до будь-якої теми, до історичної правди, до особистостей у створеній власне ним манері інтерпретації сюжету, форми й образу.
Його рідне довкілля, привабливе пластичністю ландшафту й пастельністю кольорів, відчутно вплинуло на формування світогляду мистця. Згодом до впливових джерел долучилися давньоруська ікона, український живописний наїв, Пікассо, Малевич… Символ і алегорія, витончена лінія, сусальне золото або поталь, олія, акрил або вохра – це лише засоби виразу творчих ідей і задумів. Роман Опалинський – художник, якого захоплює справжнє розмаїття світоглядів, технік, засобів творення.

 

Дмитро Стецько. Акварелі

19 листопада - 7 грудня 2013

Він – не активно медійний у піар-розумінні і надмір не любить про себе нагадувати. Цьому, мабуть, існує пояснення. В Стецька є, на перший погляд, дивна звичка: публічно виставляти свої роботи (живопис, скульптури, графіку) лише один раз на десятиліття. Художник жартує, що така дистанція – непоганий показник, чи тебе не забули. Насправді ж Cтецько – мистець, який принципово тримав і тримає дистанцію щодо будь-якого «поточного» галасу. І за цією, мов скеля, непорушністю стоять роки напружених і бурхливих пошуків, експериментів, синтезів, виходів на нові виражальні можливості.

Василь Бик, Кость Борисюк. Скульптура, живопис

29 жовтня - 16 листопада 2013

Скульптури Василя Бика створені для того, щоб їх можна було не тільки обійти з усіх боків і подивитися, але й торкнутися до них, відчути, які вони на дотик. Торкаєшся поглядом – а хочеться торкнутися рукою. Гладиш скульптуру – і відчуваєш долонею, як по-різному відповідає тобі кожен образ.
Полотна Костя Борисюка – це невтомний, загострено-емоційний, вишукано-вибагливий монолог про суть колористичної стихії. Це переконливий дискурс про саму душу кольору, загадкові метаморфози відтінків, коли холодна фарба, вичавлена з тюбика, раптом оживає, набуваючи безліч емоційних варіацій.

Юрко Кох. Малярство

 8 - 26 жовтня 2013
Місто формує свідомість кожного, хто потрапляє до нього, живе в ньому. Місто неможливо створити, воно – витвір інтуїції нашого духа, що поєднує в собі унікальність сучасної свідомості з вічними істинами. Юрко Кох – органічне, виплекане в любові, дитя Міста. Мистець знайомий з усіма його проявами: станами-настроями, хворобами, вадами й принадами.
Місто неймовірно фотогенічне. З сітківки ока художника воно перетікає на полотно, в царину чистої уяви, і стає Образом, Ідеєю. Саме тієї миті проявляється вібрація двох середовищ міста – внутрішнього й зовнішнього, що увесь час змінюють лінію напруги в пошуках душі й спробах віднайти гармонію між минулим і сучасним.

Валерій Шкарупа. Малярство

10 вересня - 5 жовтня 2013

Мистець Валерій Шкарупа ніколи не був самітником. Він активно співпрацює з колегами – автор ідеї й куратор міжнародних проектів «Раку-кераміка» (з 1993-го) та міжнародних симпозіумів ленд-арту (2000-2002). Водночас художникові вдається окреслити приватну територію своєї душі, зберегти унікальність внутрішнього світу, не дозволяючи соціуму розмити кордони його «Внутрішньої Монголії». Географічно Внутрішня Монголія – це величезна територія, що охоплює частину Китаю і Монголії (з 1947 р. – автономний регіон на півночі Китаю), від Алтаю до Гобі, й перевищує за площею Францію й Німеччину разом узяті. У цьому просторі виникла культура всередині культури, що значно вплинула на розвиток цивілізації, яку на початку ХХ ст. досліджував видатний палеонтолог і письменник Іван Єфремов.

 

Українська мариністика
6 серпня - 6 вересня 2013
Потужна енергетика морської стихії, безмежний водний простір завжди вабили мандрівників, першовідкривачів-дослідників, «суходільних» споглядачів і, безперечно, мистців. Мариністика як окремий жанр образотворчого мистецтва сформувалася в XVII столітті завдяки напрацюванням голландських художників, хоча ця тематика спорадично з’являлася й значно раніше – згадати хоча б Давню Грецію або «Шторм» Брейгеля-старшого. І вже зовсім важко уявити без образу моря творчість мистців доби Романтизму, для котрих воно було виразником внутрішніх переживань людини.
 

 


Виставки Фоторепортаж

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Литвиненко Олексій Литвиненко Олексій
Народився 17 січня 1961 року. 1985 року закінчив Київський державний художній інститут. Із 1992-го – член Національної спілки художників України. Живе і працює в Києві.