AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Анатолій Фурлет. Малярство

10 грудня 2019 - 10 січня 2020

Що найбільше вражає в полотнах Анатолія Фурлета – так це невичерпне розмаїття авторських рішень, яке поєднується з граничною атрактивністю чи не кожного з окремо взятих творів. Створюється воно ніби на межі можливого, сягаючи зенітної фази, верховіття візуального перфекту. Тож і здається, що повторити таке не під силу руці художника. Вдале вирішення теми передбачає ситуацію унікальності, а не конвеєрне продовження теми. 
У робітні нашого мистця не десятки – сотні творів. І вони не розчаровують та не втомлюють глядацьке око, адже повтор змінено реінкарнацією, а повторити «один в один» Анатолій Фурлет відмовляється принципово. Неможливо. Нецікаво.

Галереї «АВС-арт» – 10 років. Групова виставка

7 листопада - 5 грудня 2019

«АВС-арт» (AVS-art) – художня галерея в м.Києві. Заснована 2009 року. Фундатор – Михайло Поживанов. Арт-директор – Алла Маричевська.

Галерея «АВС-арт» представляє живопис, графіку та скульптуру українських мистців другої половини ХХ ст. і сучасних художників.
У 2009-2014 роках була мистецьким осередком на Воздвиженській вулиці. Із 2015-го змінила локацію – Андріївський узвіз. Від 2018 року галерея розташована на вул.Глибочицькій. Така мистецька стратегія дозволяє, не фіксуючись на територіальних межах, додавати нових сенсів в артистичну атмосферу Міста, співпрацюючи з новою локацією, рухаючись не лише в переносному, а й у прямому сенсі. З іншого боку, галерея лишає сталим внутрішній вектор розвитку, із року в рік акцентуючи на знаковому й неперехідному українському мистецтві. Освоюючи хронотоп Подолу, «АВС-арт» взаємодіє з генієм місця, вловлює тонкі вібрації настроїв довкілля, завважує ходу історії вулицями старого Києва й архітектоніку наддніпрянських схилів.

Петро Антип, Микола Бірючинський. Малярство, скульптура

15 жовтня - 2 листопада 2019

Творчість мистців – уродженців Донбасу Петра Антипа й Миколи Бірючинського занурена в автохтонну степову, античну та давньослов’янську культурну традиції. Запозичені в них універсальні символи, образи та орнаментальні мотиви інтерпретуються й стилістично фіксуються кожним у свій спосіб і в поєднанні з геометричними тілами складають один великий пазл невизначеного сьогодення. Багатошаровість смислів, звернених до колективного підсвідомого, затягує глядача в неозорий лабіринт, звідки кожен шукає свій шлях до істини…

Людмила Задорожна. Малярство, графіка

24 вересня - 11 жовтня 2019

Людмила Задорожна уособлює органічність поєднання генетично-кодових імпульсів зі своєю власною живописною образо- й формотворчістю. Малює вона так само щиро, як дихає, говорить, посміхається. Село Скибинці на Вінниччині, де народилася художниця, – дивовижної краси: луки, ставки, утаємничені болотяні хащі. Звідти йдуть у творче сьогодення Людмили Задорожної підсвідомі творчі імпульси, крутиться космогенне коло її життя. І так буває гарно зазирнути подумки у свій «дитячий цикл».

Групова виставка «ЖОВТИЙ / БЛАКИТНИЙ»

20 серпня - 20 вересня 2019

Галерея «АВС-арт» розпочинає новий сезон груповою тематичною виставкою «Жовтий / Блакитний», приуроченою до Дня Державного прапора України. Різні за часом написання, стилістикою й мистецькими напрямами твори об’єднує ідея кольору (жовтого / блакитного) як феномену, що може набувати онтологічної функції, виступати в ролі тла чи освітлення, здатного створювати характер-настрій сприйняття і, зрештою, виражати ірреальний ансамбль у живописі.

Афіф Ага. Скульптура, живопис

11 - 27 червня 2019

Внутрішній фенікс відродився з попелу, з мелодії пам’яті й ієрогліфічного символу. Я несу дощовий вітер Ваала, щоб повернути фенікса, котрий розправляє пурпурові крила. Моя творчість – прагнення знову порушити тишу – в цьому моя душа й глибоке відчуття миру й війни між духом і матеріалом, між зовнішнім і внутрішнім. Сіяти тепло, пророщувати зелені пагони життя, а не множити смерть…

Ніна Буряк. Малярство

23 квітня - 31 травня 2019

Найдивовижніше явище в житті людини – її жага до творчості. Ця жага, як «рerpetuum mobile», – чи не єдиний елемент, що уподібнює її до ТВОРЦЯ, дозволяючи відчути радість буття, його чарівність, його казку, казку-енігму. Такою казкою є надбання львівської школи абстрактного малярства у творчості Ніни Буряк, котра органічно влилася у творчий процес, переконливо посівши вагоме місце в українському мистецтві. Пірнаючи в стихію фарб та фактур, рухаючись нетрями незвіданого, мисткиня із великою насолодою пізнає свою стежину, освітлюючи променями власного серця майбутній твір.


Виставки Фоторепортаж

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Бокшай Йосип Йосипович Бокшай Йосип Йосипович
(2.10.1891, с. Кобилецька Поляна (тепер Рахівського р-ну Закарпатської обл.) – 19.10.1975, Ужгород) – український живописець. Навчався (1910-1914) у Будапештській академії мистецтв (у Імре Ревеса). З 1918 жив в Ужгороді.