AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Фоторепортаж

Головна / Виставки / Фоторепортаж

У полоні сновидінь30 вересня 2014

Андрій Гуренко напевне знає, що сновидіння не потребують лінійного прочитання й чіткого тлумачення. Адже головне при споглядання його робіт – враження, настрій, асоціації. Знає художник і те, що в «полюванні» на візії основним формотворчим засобом може стати саме орнамент. Спіймані в пастку орнаментального плетива, в роботах мистця проявляються образи – знайомі й водночас нетутешні, вловимі й зникомі, реальні й химерні. Таке часто трапляється у снах…

Візуальні «Терцини» від Степана Ярового, Наталії Ярової та Віктора Романщака09 вересня 2014

Галерея «АВС-арт» представила відвідувачам ще одну неординарну мистецьку родину. У художньому тріо: батько Степан Яровий, дочка Наталія Ярова та зять Віктор Романщак – одразу відчувається вплив старшого покоління. Високий рівень майстерності та глибоке захоплення процесом творення передалося у спадок. Але незважаючи на вагу авторитету, вже класика, Степана Ярового, і Наталія, і Віктор зуміли знайти свою дорогу. Поєднання робіт цих трьох митців в одному експозиційному просторі було вдалим експериментом та приємною несподіванкою як для поціновувачів творчості цієї родини, так і для тих, хто вперше відкрив для себе їх імена.

Літні настрої від Михайла Демцю12 серпня 2014

Новий виставковий сезон галерея «АВС-арт» розпочинає виставкою львівського маестро Михайла Демцю – добре знаного й улюбленого серед шанувальників образотворчості не тільки в Україні, а й за кордоном. Попри ретроспективність експонованих робіт, живопис мистця, як і завжди, дивує надзвичайною свіжістю, щирою емоційністю, нестримною енергією й гарячими барвами – такими суголосними з нинішнім спекотним літом. В експозиції представлені полотна, різні за образним звучанням: пишні квіти, коні й червоне вино, вишукана ню, карпатські краєвиди, береги Сени, колоритні портрети, – деякі з них глядач має змогу побачити вперше.

Мережані дні Людмили Задорожної10 червня 2014

У живописних і графічних роботах київської художниці з більш ніж 50-літнім творчим набутком Людмили Задорожної вишуканим мереживом переплелося реальне й фантазійне. Краєвиди, портрети й натюрморти засвідчують автора з тонким поетичним чуттям. Тож і вернісаж у галереї «АВС-арт» відзначався особливою атмосферою: святковий настрій, багато живих квітів серед квітів мальованих і сама мисткиня – щира й усміхнена.

Шевченкіана в галереї «АВС-арт»13 травня 2014

Вернісаж став справжнім святом українства – звучала авторська й народна пісня, бриніла бандура, згадувалася історія українського мистецтва, насвітлювалися Шевченкові дороговкази. На відкритті виставки «Шевченків травень» відбулася презентація збірника календарно-обрядових, ліричних, авторських пісень для дітей та дорослих «Пісенний світ українознавства» Валентини Короті-Ковальської – народної артистки України, завідувача відділу культури Національного науково-дослідного інституту українознавства.

Майстер класичних жанрів15 квітня 2014

Сергій Рєпка вже понад сорок років працює на ниві образотворчості. Він – автор численних портретів, натюрмортів, пейзажів, відзначених особливим колоритом і тонкою ліричною настроєвістю. Класичні живописні жанри дають художникові можливість знову й знову повертатися до улюблених образів і тем, - їхнє розмаїття представлене на ювілейній виставці маестро в залах галереї «АВС-арт»: море, гори, міські види з вікна майстерні чи з висоти пташиного польоту; камерні композиції з ніжними квітами; романтичні жіночі постаті.

Тополі Петра Гончара18 березня 2014

Петро Гончар – не лише багатолітній очільник Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», відданий своїй справі, а й загалом непересічна постать в українській культурі. Він – збирач і дослідник нашого давнього спадку, він – ще й яскравий художник зі своєю філософією.

Тополі Петра Гончара – це знак стремління українського духу, стовпи, які тримають небо. І небо те – чисте й прозоре, пронизливо-блакитне, сповнене високої любові, котра огортає весь світ. А під небом – зелене поле й білі храми, купальський вогонь і Мамаєва пісня, рясні-прерясні черешні й люду – як того цвіту…

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »

Виставки Фоторепортаж

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Буряк Борис Іванович Борис Буряк
(Нар. 25.10.1953, с. Подвірне Чернівецької обл.) – український живописець. Народний художник України (2016).Закінчив (1974) Коледж мистецтв ім. І.Труша; Львівську академію мистецтв (1979). Член СХУ (1987, Львівська організація).