AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

«BODYTOWN»08 жовтня 2013

Богемно-творчий Львів неможливо уявити без Юрка Коха. Він – знавець найпотаємніших куточків міста, його лицьового й зворотного боків, закапелків і шпарин, дахів і підворіть, будинків і вулиць, стінописів і брам. 

 

«ВНУТРІШНЯ МОНГОЛІЯ» 10 вересня 2013

«Кожен з нас, – вважає художник, – визначає для себе свою особисту «Внутрішню Монголію» – територію душі».

«ДО МОРЯ»06 серпня 2013

Мариністична добірка галереї «АВС-арт» тематично об’єднує класичні й сучасні візії жанру – від реалізму до абстракції, що представлені полотнами Якова Басова, Альбіна Гавдзинського, Степана Ярового, Валентина Алтанця й інших відомих українських майстрів. Синій простір Сергія Савченка кличе глядача до моря, до Каспію Віктора Бабенцова...

Українська мариністика століття ХХ розмаїта як за образністю, так і за стильовими пошуками, – потужний доробок кримської та одеської живописних шкіл, яскраві осібні роботи майстрів, котрі віддавали належне марині, хоча цей жанр у їхній творчості не був всеохопним: емоційна насиченість кольору Петра Столяренка, монументальність моря Юрія Єгорова, «Дівчина зі скрипкою» Олега Голосія…

«ДИВИНА ЗВИЧАЙНА»05 червня 2013

Галерея «АВС-арт» пропонує зустріти літню пору серед квітів, зібраних відомими українськими живописцями, й перепочити в наших експозиційних залах, де представлені роботи, на які надихнула Флора.
«Княжать червоні маки» на реалістичних полотнах Ернеста Контратовича. «Пробіліли ромашки» серед польових квітів Дмитра Сироватки. «Соняшники кружляють простір» мозаїчного світу модерну Володимира Лемзякова. В академічних постановках Валентини Цвєткової пелюстки квітів «пахнуть морем / у довгасті очі акації / гарбою / в’їжджає вечір». «Квіти обабіч шляху / ховаються у бурі / космічних неіснувань» в експресіоністичних полотнах Ігоря Мельничука…

 

 

«БІЛИЙ ВІТЕР»14 травня 2013

На полотнах волинської художниці живе білий вітер, що мандрує поміж квітами, деревами, птахами, збурює водограї, ширяє поміж землею й небом, милується закоханими людьми, витонченими жінками. Він – уособлення душі авторки, ніжної та вразливої й водночас міцної, як криця, з відчуттями потаємного невидимого світу, тугою за нездійсненним та радістю від Буття.

Оксана Ядчук-Мачинська багато подорожувала країнами Європи, залишаючи на полотнах спомини про побачені місця («Чорногорські мотиви», «Спогад про Херсонес»). Та найнезабутніше враження справила на художницю Фінляндія з її незайманою чистотою довкілля. Так з'явилися серії робіт «Життя дерев» та «Люди і птахи», присвячені природі й людям цього північного краю. Живопис Оксани – філософсько-асоціативний, романтичний, із замилуванням світом людей, природи, речей.

«ІНТОНАЦІЇ»

9  квітня 2013
Кожна робота Ніни Денисової – це повернення прадавніх символів у наш раціональний світ, який зруйнував здатність людини реагувати на справжнє. В її живописі архетипна символіка утверджується в лаконічній та вишуканій строгості манери майстра, який знає істинне призначення лінії й кольору. Надзвичайно цілісний і самодостатній художник, вона зуміла підкорити свій природній раціоналізм глибинній інтуїції, дати власному живопису повноту, гранично наближену до сакрального мистецтва. Її майстерність – у вмінні віднайти в ізольованому належність до традиції, створити форму, яка ідеально відображає духовне бачення.

 

 

«Мистецький шлях у спадок»12 березня 2013

Творчість родини Надєждіних – неповторне явище в українському мистецтві, яскрава сторінка сучасного пластичного мислення, синтез модерного й минулого, свідомого й підсвідомого, з якого виринає світ фантасмагорійних метафоричних образів.

У несподіваних знаках-бризках, сходженні часу, простору, відчутті настання моменту або того, що ще не реалізоване і сплескує в океані думки, серед хаосу образів і символів постає перед нами спадкоємність шляхів мистецьких поколінь 1960-1990-х, які немовби зійшлися сукупно, ствердили й розвивають традицію українського модернового мистецтва, започатковану в ХІХ – на початку ХХ ст., у новому світлі розкриваючи таїну загадкового українського національно-етнічного космосу.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Митці

Філь Олег Філь Олег
Народився 1962 року. 1988-го закінчив Київський державний художній інститут (Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури). У 1991-1995 рр. працював художником кіно на Національній кіностудії ім. О.Довженка. Член Всеукраїнського об’єднання художників «БЖ-арт».